MAKLUMAT KURSUS/AKTIVITI
: 0335
: ACCT RA/SA CLEANING
: RM 330.00
: Awam
: Kursus Customised
: Penyejukbekuan dan Penyamanan Udara
: 24 Jan 2024
: 31 Dec 2024
: 8 jam

Sinopsis Kursus/Aktiviti

Objektif utama bagi kursus ini adalah untuk menaiktaraf kemahiran serta pengetahuan sedia ada para peserta dalam kerja pembersihan bagi unti penghawa dingin kediaman (Residential split-type) dan penghawa dingin kaset (Sky-Air), tanpa memerlukan kerja dismantling pada unit. Para peserta akan mempelajari proses pembersihan dengan pelbagai kaedah seperti pembersihan menggunakan kimia dan juga wap (steam). Selaras dengan era di mana telefon pintar kini merupakan satu keperluan, para peserta akan mempelajari cara pemasangan modul Wi-Fi terbaru kami untuk mengawal, memantau penggunaan tenaga penghawa dingin, dan banyak lagi hanya melalui sentuhan telefon pintar anda. Penilaian akan dijalankan bagi memastikan para peserta mampu menawarkan khidmat pembersihan dengan teknik yang benar serta berkualiti tinggi kepada para pelanggan. Peserta yang berjaya melepasi penilaian kursus akan ditauliahkan dengan Sijil ACCT bagi Kursus RA/SA Cleaning beserta dengan Kad.


Minimum peserta : 6 orang

Kursus terbuka sepanjang tahun dan pihak urusetia akan menghubungi tuan/puan jika bilangan peserta minimum (6 orang) bagi setiap kelas mencukupi.


Maklumat Penganjuran
: Ts. Noor Amizan bin Abd. Rahman
: Pn. Badariah binti Kadin
: En. Mohd Jamaudin bin Mohd Mustapa, En. Sharifuddin bin Lan@Mohd Ramli, En. Mohd Zukhairi bin Dziyauddin, En. Mohd Zamri Afenddi bin Zakaria

: BENGKEL TEKNOLOGI PENYEJUKBEKUAN DAN PENYAMANAN AMALI
: ILP Ipoh